Data: 2009-01-28 16:29:12
Temat: Re: Przyrządzanie tatara. //c.d.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 28 Jan 2009 08:27:55 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 28 Sty, 17:07, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Wed, 28 Jan 2009 16:32:48 +0100, flower napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
>>>news:glprt4$g7u$1@inews.gazeta.pl...
>>>> Qrczak pisze:
>>
>>>>> I dlatego trzeba koniecznie mięso jeść.
>>
>>>> ... a mnie chyba przyjdzie zawinąć się w całun i poczołgać do krypty.
>>
>>> Robienie sobie jaj z tego że ludzie wystawali godzinami w kilometrowych
>>> kolejkach żeby było co do gara włożyć, bo przecież mogli biały ser przez te
>>> głupie naście lat wpieprzać, jest wyjątkowym sk...twem. Ot, co o tym myślę.
>>
>> Howgh.
>
> Pewnie nie wiedzą, ze ser twarogowy duże zakłady mleczarskie
> uzyskiwały ukwaszając mleko kwasem solnym - czyli nie pochodził z
> fermentacji bakteryjnej na kwas mlekowy. Często tego kwasu dolewano
> zbyt dużo...
Pewno dlatego powodowal u mnie niestrawność i bóle wątroby.
|