Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pyszny biały ser. Re: Pyszny biały ser.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pyszny biały ser.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!ne
ws.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net
!ecngs!feeder2.ecngs.de!81.171.118.64.MISMATCH!peer04.fr7!futter-mich.highwinds
-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:WHn41kY6h2gDWnz3tXHtWLAeXK4=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <591daefe$0$15207$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Pyszny biały ser.
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: Ikselka <i...@g...pl>
References: <591c1fc8$0$15193$65785112@news.neostrada.pl>
<591c20ec$0$15187$65785112@news.neostrada.pl>
<ofhaeh$r5$1@node2.news.atman.pl>
<591c4d0a$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<ofhjr0$a0o$1@node2.news.atman.pl>
<591c5a2d$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
<ofjci5$v2g$1@node2.news.atman.pl>
<591d429c$0$15189$65785112@news.neostrada.pl>
<ofk7cq$vdi$1@node1.news.atman.pl>
<591da4ef$0$640$65785112@news.neostrada.pl>
<ofk9rq$2e5$1@node1.news.atman.pl>
Date: 18 May 2017 14:26:06 GMT
Lines: 134
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.73.77
X-Trace: 1495117566 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15207 37.47.73.77:24282
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 6160
X-Received-Body-CRC: 191922682
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376876
Ukryj nagłówki

Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-18 o 15:43, Ikselka pisze:
>> Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-18 o 08:43, Ikselka pisze:
>>>> Roman Rogóż
>>>>> - nie tęsknię za szmatą
>>>>> - nie robię sera i nie zamierzam kupować żadnej chusty
>>>>> - nie kwestionuję że nowe jest lepsze
>>>>>
>>>>
>>>> Tym bardziej się dziwię, że skoro nie robisz sera i nawet nie masz zamiaru,
>>>> to się wypowiadasz w wątku o jego robieniu
>>> No cóż, bywały czasy kiedy jako dziecko brałem czynny udział w robieniu
>>> sera, dojeniu krowy a nawet koszeniu i suszeniu siana dla tej krowy,
>>> więc wypowiedzenie się na forum w wątku o serze uważam samolubnie za
>>> usprawiedliwione.
>>
>> W sumie na każdy temat mogłeś w nim napisać - zawsze znalazłaby się jakaś
>> droga do tego Rzymu.
> Mogłem, ale w wątku o robieniu sera wypowiedziałem się o robieniu sera

Raczej o pielusze - o robieniu sera nie było zbyt wiele poza nią.

>
>
> Tylko czy potrzebnie?
> To już kwestia subiektywna. Piszemy na grupie, komunikujemy się w
> Internecie, żyjemy i dajemy radość z życia innym, czy potrzebnie ? któż
> zna odpowiedź ?

W sumie racja, niech sobie każdy wybiera, co chce. Nie dziw się więc, że
wzmiankę o tetrowe pielusze odebrałam, jak odebrałam - z natury jestem
bardzo brzydząca się skojarzeń pieluchy - bakterie - jedzenie.
(Dla czyhających: nie, nie o kupie mowa, lecz o bakteriach lęgnących się w
mokrej, niedopranych szmacie.)

>
>>
>>>
>>>
>>> ...tylko po to, aby przeciwstawić
>>>> syntetycznej chuście serowarskiej pieluchę tetrową Twojej babci.
>>>
>>> {wyjaśnienie}
>>> wspomnienie o chuście tetrowej stosowanej dawniej nie miało na celu
>>> zdyskredytowanie chusty syntetycznej ani jej zwolenniczki jako gorszej,
>>> a jedynie wprowadzenie do rozmowy elementu retrospekcji która
>>> paradoksalnie wskazuje wręcz zalety nowej chusty
>>> {/wyjaśnienie}
>>
>> Nie widzę wskazania zalet - widzę deprecjację przez przeciwstawienie.
>> Mogłeś nieco rozwinąć - wtedy być może obraz byłby lepszy.
>
> No jak to? PIELUCHA, czyli coś z założenia zas.....o versus chusta
> serowarska klinek (syntetyczna, niebieska, perforowana)
> To trzeba jeszcze tłumaczyć co jest lepsze ?

TUTAJ wielu ludziom trzeba. TUTAJ myje się dzieciom ręce i buzie w bidecie.
TUTAJ wiele osób nie rozumie podstawowych zagrożeń bakteryjnych - taka np.
E.coli nie jest dla tych osób żadnym problemem.
TUTAJ trzeba naprawdę wiele tłumaczyć.

>
>>
>>>
>>> Kiedy Twoi
>>>> koledzy przy piwie rozmawiają o samochodach, wtrącasz się w dyskusję z
>>>> argumentem, że dziadek woził babcię wozem drabiniastym i było OK?
>>>
>>> Owszem, Często przy piwnych rozmowach o motocyklach, wspominamy z
>>> rozrzewnieniem nasze pierwsze jednoślady w tym problemy jakie sprawiały
>>> (jak stara chusta do sera) ale to są spotkania i rozmowy w grupie osób
>>> życzliwych sobie i mających wspólne pasje. Kiedyś taka funkcję w
>>> wirtualnym świecie pełniły również grupy newsowe. Teraz niestety o to
>>> coraz ciężej, a próba zagajenia skutkuje agresją.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Jaka
>>>> byłaby ich reakcja? Inna, niż moja? //ret., ku zastanowieniu
>>>>
>>> na pewno :)
>>
>> Zły był ten przykład z piwem - po paru dużych mogą być tylko reakcje
>> jednego typu: polej.
> W naszych spotkaniach to nie piwo jest celem dla którego się spotykamy,
> nawet nasze żony o tym wiedzą.

Czy coś wspominałam o tajności? Mój mąż jeździ na ryby za moją wiedzą, ba,
chętnie kupuję mu wędkarskie wyposażenie i dobrą wędkarską odzież, wstaję o
3-4ej rano, żeby mu przyszykować termosy z jedzeniem i dopilnować, żeby ich
nie zapomniał wziąć..

>
>
>
>>
>>>
>>> Na koniec urywek z jednego z dzisiejszych nielicznych postów na
>>> pl.regionalne.krakow jako signum temporis
>>>
>>>
>>> ".... Nie wiem co to za cudo, ale wiem że nie umieszcza się pytania w
>>> tytule To nie forum onetu ale porządna grupa dyskusyjna w stanie agonii.
>>> Trzymajmy się więc netykiety do jej rychłego, niestety, końca..."
>>
>> O nic nie pytam "w tytule". Ani w temacie.
>> ???
> Sorry, źle ceniłem możliwości przeciwnika, cofam ten cytat.

Nie oceniłeś źle, ale ten argument po prostu został przez niego uznany jako
zbyt oczywisty - stąd skupienie się na innych treściach, o które jeszcze
mogłoby chodzić :->

>
>
>>
>>> I tym optymistycznym akcentem proponuję EOT tematu o chustach bo widzę
>>> że wątek skręca w buraki.
>>>
>>
>> W pieluchy.
>>
>
> Ano w pieluchy, ufff
>
>

Konkretnie - w szczaw.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.05 Ikselka
18.05 Akarm
18.05 Ikselka
18.05 Animka
18.05 Akarm
18.05 Ikselka
18.05 Ikselka
18.05 Akarm
18.05 Ikselka
18.05 Akarm
18.05 cef
18.05 Ikselka
18.05 Ikselka
18.05 Akarm
18.05 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?