Data: 2003-04-04 04:43:12
Temat: Re: Pytanie do ekspertów pieczeni
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dario <D...@i...nu> wrote:
> Moim skromnym zdaniem nie ma nic lepszego niz termometr tzw KERN ( to taki
> termometr ktorego jedna czesc - sonde, wbijasz w mieso a druga to
> wyswietlacz temperatury. Musisz pamietac, ze kazda sztuka miesa ma inna
> wage, inna zawartosc tluszczu, inna soczystosc, inna forme i najlatwiej piec
> przy pomocy takiego termometra. Oszczedza czas, pieniadze i stres. Potem
> wszystko zalezy od efektu jaki chcesz osiagnac, wypiekarz w "bagna maria",
> moze tylko pod folia aluminiowa albo w brytfannie pod przykryciem... ale to
> juz inna historia
>
> Dario - profesjonalny
>
Mnie sie wydaje, ze mieso pieczono na dlugo przed wynalezieniem takich
termometrow, ba na dlugo przed wynalezieniem piekarnikow z
termometrami,czy naet skala temperatur przy pokretle.
Wladyslaw
|