Data: 2014-10-25 22:45:37
Temat: Re: Ratunku, wegańska uczta
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 Oct 2014 21:41:25 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2014-10-25 18:51, XL pisze:
>> Dnia Sat, 25 Oct 2014 18:39:14 +0200, FEniks napisał(a):
>>
>>> Ryby mają w dodatku tę przewagę nad mięsem, że przygotowuje się
>>> je błyskawicznie.
>> Zwłaszcza (moją ulubioną) solę (nie tilapie ani inną podróbę) pod
>> beszamelem 3-)
>
> Tilapii nigdy nie jadłam,
Ja niestety tak. Nawet mi smakowała, ale kiedy się dowiedziałam, jak jest
hodowana...
> ale na oko to nie widzę podobieństwa do soli,
Sorry - tania limanda. Sprzedają ją jako solę, zwłaszcza w restauracjach.
> więc nie wiem, kto miałby je ze sobą pomylić.
> A solę świeżą gdzie kupujesz?
>
Bywa (prawie zawsze) w Makro - mrożona, gdzież tam świeża.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|