Data: 2001-02-03 12:35:58
Temat: Re: Re: Typy mąki
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1eo8wuh.y3h83xyz36pkN%wlos@tele.com.pl...
| Przepraszam, ze sie wtracam do dyskusji o pizzy, bo sie na pizzach
| zupelnie nie znam. Przysiaglem tez sobie, ze nie bede ich jadl, robil
| ani wypowiadal sie o nich, dopoki nie uda mi sie pojechac do Neapolu. (
| Na marginesie: W jednym z kulinarnych programow telewizji Travell
| pokazano wloskiego smakosza, ktory powiedzial, ze do dobrej pizzy
| potrzebne sa: wloska maka, oliwa, pomidory, oregano, woda i powietrze
| Neapolu)
Znaczy się w Rzymie pizza to nie pizza? Osobliwe... :-)
| Czasem sie jednak zalamuje i odstepuje od mojego slubu. Na
| poczatek wiec stwierdze, ze wiekszosc tego co sie pod nazwa pizza u nas
| jada, zarowno w domach przywatnych jak i w gastronomii, to jakies
| ochydne, grube drozdzowe placki, ablane niewyobrazalnie koszmarnymi
| sosami (widocznie ich autorzy wsypuja na wierzch co tam maja).
Toteż się obruszyłem na wieść, ze Monika smaruje tę nieszczęsną pizzę
koncentratem, podczas gdy w sprzedaży są sosy (bez przypraw) w kartonikach,
z włoskich pomidorów.
--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'
|