Data: 2004-03-01 06:32:17
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <c1trj0$75g$1@news.onet.pl> Wojti wrote:
>
> Brawo.Waldek zrobił rzecz fenomenalną.
Nie przesadzasz trochę?
> Zrobił coś co powinno się robić
> tak jak należy. W/g badań wszystkie mięsa powinny byc pieczone w temp
> ok 80oC.
Nie tyle "powinny", co moogą by- w takiej tempersturze pieczone (a także
gotowane), z określonymi rezultatami. Jednak spróbuj tak zrobić np.
krwistą pieczeń wołową. ;-)
> Tak tak to nie pomyłka.Wszystie substancje odżywcze i
> zapachowe (estery)
Chodzi Ci chyba o estry? ;-) Estera to żeńskie imię żydowskie. A estry, (
jak mnie uczono w szkole), to związki kwasów i alkoholi lub fenoli,
między innym tłuszcze.
Władysław
|