Data: 2015-08-30 18:46:12
Temat: Re: Restauracja / bar dietetyczny w W-wie - są takie?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:rxv2mh09lrlr.4x30o5uf53ao.dlg@40tude.net...
>> można w słojach pod tłuszczem trzymać to w lodówce podobno pół roku, a po
>> zawekowaniu i dłużej
>
> ...przy czym jeśli danie ma być wekowane, to inne są proporcje czasowe -
> konfitowanie w garnku ma trwać 5-6 h, po czym wekowanie 3 x 1h.
> PS. Między "sesjami" wekowania słoje powinny stygnąć samorzutnie, po
> czym do następnego wekowania pozostawać w temp. pokojowej.
A to jaka myśl pikna znowu? Oszczędzanie energii, gazu?
Bo brzmi jak magia...
|