Data: 2015-08-31 10:29:20
Temat: Re: Restauracja / bar dietetyczny w W-wie - są takie?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.08.2015 o 18:46, Pszemol pisze:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:rxv2mh09lrlr.4x30o5uf53ao.dlg@40tude.net...
>>> można w słojach pod tłuszczem trzymać to w lodówce podobno pół roku,
>>> a po
>>> zawekowaniu i dłużej
>>
>> ...przy czym jeśli danie ma być wekowane, to inne są proporcje czasowe -
>> konfitowanie w garnku ma trwać 5-6 h, po czym wekowanie 3 x 1h.
>> PS. Między "sesjami" wekowania słoje powinny stygnąć samorzutnie, po
>> czym do następnego wekowania pozostawać w temp. pokojowej.
>
> A to jaka myśl pikna znowu? Oszczędzanie energii, gazu?
> Bo brzmi jak magia...
Krócej w garze bo dodatkowo jeszcze trzykrotna pasteryzacja
(tyndalizacja) - czego nie rozumisz?
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|