Data: 2008-03-11 08:32:13
Temat: Re: Risotto
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> wrote in message
news:fr5fcn$s3h$1@news.onet.pl...
> Mam pytanie technologiczne: po podsmażeniu ryżu, gdy zaczyna się
> dolewanie bulionu, dalsze duszenie odbywa się pod przykryciem czy bez?
Pod - najlepsza jest patelnia głęboka z pokrywą - na niej mozna zezłocić ryż
i zalać czymś tam. Po przykryciu pokrywą ryż równomiernie naciąga i jezeli
dodano bulionu czy wody tyle ile trzeba otrzyma się ryż na sypko.
Prócz patelni może byc dowolny garnek z pokrywą, brytfanna, czy nawet
elektryczny garnek do ryżu.
Eksperyment czyni miszcza... :-P))))))))
|