X-Received: by 2002:a25:483:0:b0:a0d:8150:becf with SMTP id
125-20020a250483000000b00a0d8150becfmr17703326ybe.13.1680287895774; Fri,
31 Mar 2023 11:38:15 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a25:483:0:b0:a0d:8150:becf with SMTP id
125-20020a250483000000b00a0d8150becfmr17703326ybe.13.1680287895774; Fri,
31 Mar 2023 11:38:15 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!proxad.net!feeder1-2
.proxad.net!209.85.160.216.MISMATCH!news-out.google.com!nntp.google.com!postnew
s.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Fri, 31 Mar 2023 11:38:15 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <u06pfk$1eiau$1@dont-email.me>
Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=85.221.131.237;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 85.221.131.237
References: <tvms0t$26j64$2@dont-email.me>
<6426aa48$0$19614$65785112@news.neostrada.pl>
<u06oi1$1e950$1@dont-email.me> <u06pfk$1eiau$1@dont-email.me>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <8...@g...com>
Subject: Re: Robienie wody z mózgów młodzieży
From: dwa cepeliny <d...@g...com>
Injection-Date: Fri, 31 Mar 2023 18:38:15 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383827
Ukryj nagłówki
On Friday, March 31, 2023 at 4:07:50 PM UTC+2, Wiesiaczek wrote:
> W dniu 31.03.2023 o 15:52, Wiesiaczek pisze:
> > W dniu 31.03.2023 o 11:39, Trybun pisze:
> >> W dniu 25.03.2023 o 14:13, Wiesiaczek pisze:
> >>> https://pysznosci.pl/najdziwniejsze-dania-kuchni-prl
-u-dzis-na-sama-mysl-o-nich-wiele-osob-ma-ciarki/
> >>>
> >>> Nie cytuję bo długie, ale autor albo jest chory, albo mu płacą za
> >>> pisanie głupot.
> >>> No, wspomnę tylko, że uważa dzisiejsze parówki za lepsze niż w PRL-u
> >>> a czerninę za najgorszą zupę świata.
> >>>
> >>> Na koniec poleca jakieś pierogi z kukurydzą jako przysmak!
> >>> To polityczne zlecenie czy co?
> >>> Chyba to GMO mózg mu uszkodziło!
> >>>
> >>> Ja nie lubię sosu chrzanowego, a czerniny nigdy nie jadłem, ale nie
> >>> przyszło by mi do głowy pisanie takich bzdur!
> >>>
> >>
> >> Właśnie, o co temu debilowi kulinarnemu chodzi naprawdę, z takim
> >> nastawianiem powinien zajmować się polityką i urabianiem słuchacza
> >> bajkami o wyższości kapitalizmu nad socjalizmem, a nie kuchnią. Jak
> >> już zresztą kiedyś to pisałem, dwie dzisiejsze rzeczy przebijają PRL -
> >> kaszanka i wóda, ...
>
> Co do wódy to się nie zgodzę. Jest przede wszystkim słabsza, a tym samym
> trudno ocenić jakość, w końcu po czym mam boleć głowa? :)
> No, ale sprzedaliśmy zakłady spirytusowe Francuzom i innym to teraz
> robią kolorowe, pedalskie wyborowe czy inne tradycyjne ale spieprzone wódki.
>
> Piszę z pamięci, bo wódki sklepowej nie pijam, za to piję whisky,
> ostatnio Label 5, ale to z małżą do podwieczorku. Na większe spotkania
> serwuję własny bimberek, który przebija wszystkie wódki. Moi goście
> chwalą również i nikt nigdy nie powiedział, że nazajutrz bolała go
> głowa. A to już coś!
>
> Znam też w Warszawie lokal, gdzie podają podobnie dobry bimber (i inne
> dobre rzeczy), ale nie chcę tu robić reklamy :)
> --
> Wiesiaczek - dziś z DC
> "Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
> Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
> Niech żyje POLEXIT! I salwa Ukrainie!
Zgadzam sięz szanownymi przedmówcami.
Degradacja kulinarna jest zauważalna szczegolnie w nowomodnych książkach kucharskich.
|