Data: 2005-03-20 11:06:12
Temat: Re: Rosół z kury
Od: Maciek <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 20 Mar 2005 10:27:52 +0100, batory napisał(a):
> E, tam, to było takie komunistyczne bredzenie w czasach ogólnego niedoboru
> wszystkiego. Rosół tak czy inaczej ma niewielkie wartości odżywcze. Ma tylko
> smak i wygląd. Nawet najsmaczniejszą szarą breję gorzej się jednak je niż
> piękny złocisty, przjrzysty płyn.
> P.S. - za komuny radzono te szare farfocle (czyli szumy) dodawać do sosu do
> mięsa, coby się nie zmarnowały.
Wiem co raczono za komuny. Moze sie zdziwisz, ale nie wszystko co wtedy
mowiono, bylo nieprawda - niektorzy to do dzis praktykuja. Zareczam, ze z
dobrym skutkiem.
Co wartosci odzywczych rosolu - wcale nie sa takie male, zwlaszcza jesli
jest starannie przygotowany i odpowiednio dlugo, powoli gotowany.
Nieodszumowany smakuje przy tym o wiele lepiej.
--
Pozdrawiam
Maciek
"Everyone needs to believe in something.
I believe I'll have another beer."
|