Data: 2004-02-27 12:32:36
Temat: Re: Ryba po grecku i klopsy w czerwonej kapuście
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 2. Jaka ryba jest najlepsza do ryby po grecku i czy można mieszać różne
> gatunki.
Chyba nie mozna jednoznacznie odpowidziec na to pytanie, bo gatunek ryby to
kwestia gustu - ja np. do ryby po grecku kupuje dorsza albo morszczuka, moja
tesciowa z kolei najbardziej lubi fladry do tej potrawy.
Co do mieszania gatunkow... pewnie mozna, tylko ze mieso roznych ryb ma
rozna konsystencje, wiec trzeba lubic byc zaskakiwanym w czasie jedzenia -
bo raz sie trafi np. na kawalek dosc suchego dorsza, a w nastepnym kesie na
rybe delikatniejsza.
pozdrawiam serdecznie
Basia (wczoraj robilam dosc dietetyczna rybe po grecku - z dorsza;-)
|