Data: 2024-03-28 17:08:12
Temat: Re: "Schabowe"
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2024-03-28 o 05:55, Wiesiaczek pisze:
> W dniu 28.03.2024 o 05:50, Wiesiaczek pisze:
>> W dniu 27.03.2024 o 21:21, cef pisze:
>>> W dniu 2024-03-27 o 18:53, Wiesiaczek pisze:
>>>> W dniu 27.03.2024 o 17:49, cef pisze:
>>>>> W dniu 2024-03-27 o 06:33, Wiesiaczek pisze:
>>>>>
>>>>>> Krótko mówiąc, w PRL-u jadało się znacznie lepiej niż obecnie, a
>>>>>> że ktoś sobie usmażył kiełbasę na patyku nie świadczyło o żadnej
>>>>>> biedzie.
>>>>>> Jadano więcej mięsa niż obecnie, owoce i warzywa nie były
>>>>>> nasączone chemią a ludzie byli zdrowsi.
>>>>>
>>>>> To w sanatorium czy w zakładzie karnym tak się żyło?
>>>>
>>>> Ja żyłem akurat w Warszawie. Kupowało się produkty w mięsnym, w
>>>> zieleniaku, w piekarni etc.
>>>> Obowiązywały Polskie Normy, które były surowo przestrzegane i do
>>>> kiełbasy nie dodawano kaszy, chemii, konserwantów i innych wypełniaczy.
>>>> Zielenina rosła na polach i w szklarniach, więc zimą był mały wybór.
>>>> Za to wiosną pierwsze rzodkiewki, pomidory i inne smakowały znacznie
>>>> lepiej nie mówiąc o braku w nich azotynów i innych "dodatków".
>>>
>>> Tutaj się zgodzę, że chemia się wkradła do żywności.
>>>
>>>
>>>> Chleb robiono z mąki a nie z chińskich mrożonek z domieszkami
>>>> otrzymanymi z ludzkich włosów.
>>>
>>> To już wymaga leczenia.
>>
>> No to się lecz.
>>
>> https://finanse.wp.pl/ludzkie-wlosy-w-chlebie-z-chin
-problem-w-tym-ze-my-praktycznie-nie-sprowadzamy-sta
mtad-chleba-6184802095081089a
>
> https://hipoalergiczni.pl/ludzkie-wlosy-w-mrozonym-p
ieczywie-czym-jest-l-cysteina/
Jakoś mnie ominęły te rewelacje. Ale to nie jest efekt popularności tego
produktu,
tylko jakiegoś omijania prawa, że to trafia na rynek.
|