Data: 2010-12-21 10:02:44
Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4d0e3fa2$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten sam
> efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ewa
zastanawianie się nad tym czy obecne sery w wiadkach mają cechy mieszanin
tiksotropowych to jedno, ale warto zwrócić uwagę na to, że cukier/cukry w
wielu dziedzinach dodawane są do masy/układu nie ze wzglęu na poprawę
walorów smakowych, ale ze względu na swoje właściwości upłynniające - jest
to bardzo popularny upłynniacz, jak i substancja opóźniająca wiązanie.
Pozdrawiam
Monika
|