Data: 2010-07-01 10:25:50
Temat: Re: Smakołyk rybny.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 1 Jul 2010 08:52:35 +0200, Panslavista napisał(a):
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:4c2c310f$0$2606$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:13fn9hmb71slv$.10b4kfuxk1ma6$.dlg@40tude.net...
>>> Mam dwa wiaderka ryb w zamrażarce, efekt wędkowania MŚK.
>>> Coś muszę już z nimi zrobić, bo sezon na warzywa i owoce u progu, a
>>> gdzieś
>>> dzwoniło, że jest pyszna sprawa z takich ryb do zrobienia. Szkic mniej
>>> więcej taki:
>>> Smaży się rybę otoczoną w mące? jajku? bułce?
>>> Zalewa się w słoiku octem z przyprawami.
>>> Czeka się ileś-tam czasu.
>>> I ma to być na koniec pyszne bardzo.
>>>
>>> Kto zna dokładny przepis? Poproszę.
>>>
>>
>> 1. podalas dokladny przepis :-) Rybe panierujemy "tradycyjnie", smazymy na
>> rumiano, wrzucamy do sloikow (po wystudzeniu oczywiscie), zalewamy
>> marynata octowa (tradycyjna, jak do innych przetworow)
>
> Nie wrzuca - układa się w słoiku przekładając krążkami blanszowanej cebuli,
> można tez z marchewką, lisciem pietruszki bądź selera, nasiona gorczycy.
> Ale XL powinna wiedzieć sama co dodać, chyba, że to mężczyzna i nie ma
> kobiecej intuicji...
No jasne, mężczyzna ze mnie jak cholera :-D
|