Data: 2003-11-05 21:51:51
Temat: Re: Smalec
Od: "Yenefer" <y...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "DosiaJM" <j...@g...pl> napisał w wiadomości > Smalczyk!
> jak to sie robi ?
Ja robie to tak: slonine kroje w kostke. Wrzucam ja do gara, wstawiam na
ogien i wytapiam tak dlugo az skwarki sie zarumienia. Dodaje do tego cebulke
pokrojona w piorka ew w krazki i troche obranego ze skorki i pokrojonego w
kostke jablka (uwaga bo kipi :) ), doprawiam duza iloscia majeranku,
siekanego drobniutko czosnku (lub przecisnietego przez praske), pieprz i
ewentualnie sol na oko, lepiej za malo niz za duzo :) Po kilku minutach
zdejmuje z ognia. Wylewam do miski (najlepiej glinianej) badz do glinianego
garnka lub do sloikow...
Mozna tez zrobic bez cebuli i jablka-podobno ma wtedy dluzszy termin
przydatnosci do spozycia.
Ach pychotka...
Pzdr
Yenefer
|