Data: 2005-08-26 10:07:23
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?
Od: "Ania" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Darek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:demfl6$jte$1@nemesis.news.tpi.pl...
> najlepiej najpierw natrzec je oliwa i przyprawa do kurczaka
> Kamis(sprawdzona) i odstawic do lodowki na kilka godzin pod przykryciem
zeby
> przeszly aromatem.Najlepiej zawinac folia spozywcza wtedy zapach nie
> ucieknie do lodowki i do innych rzeczy,obsmazyc na dobrze rozgrzanym
> tluszczu z obu stron ja osobiscie mieszam oliwe z margaryna, podlac
> niewielka iloscia wody i dusic pod przykryciem ok 15-20 min. na wolnym
ogniu
> od czasu do czasu zagladajac czy plyn nie wyparowal.
> pozdrawiam i smacznego
>
>
Do w/w przepisów dodałabym jeszcze to:
Udka z kurczaka (lub kurczaka)włożyć na kilka godzin do wody z solą - potem
smażony kurczak rozpływa się w ustach, gwarantuję.
Ania
|