Data: 2003-01-18 21:10:47
Temat: Re: Soda a proszek do pieczenia
Od: "Ela Długa" <u...@m...icpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka W." <a...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b0c9sk$g10$1@news.tpi.pl...
> Na grupie pojawia sie wiele przepisow na ciasta i ciasteczka z dodatkiem
> sody, a nie proszku do pieczenia. Ja od zawsze uzywam proszku, i jakos
soda
> w ciescie nie przekonuje mnie. Prosze wyjasnijcie mi, jakie dzialanie ma
> soda, czy takie same jak proszek, i czy mozna je "bezkarnie" wymieniac
> miedzy soba?
>
> Agnieszka
>
> wiem, że sodę powinno dodawać się do ciemnych ciast, ale zapomniałam
dlaczego. chyba nie robi się zakalec, ale głowy nie dam
ela
|