Data: 2003-01-19 10:15:32
Temat: Re: Soda a proszek do pieczenia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 18 Jan 2003 22:10:47 +0100, "Ela Długa"
<u...@m...icpnet.pl> wrote:
>
>Użytkownik "Agnieszka W." <a...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
>news:b0c9sk$g10$1@news.tpi.pl...
>> Na grupie pojawia sie wiele przepisow na ciasta i ciasteczka z dodatkiem
>> sody, a nie proszku do pieczenia. Ja od zawsze uzywam proszku, i jakos
>soda
>> w ciescie nie przekonuje mnie. Prosze wyjasnijcie mi, jakie dzialanie ma
>> soda, czy takie same jak proszek, i czy mozna je "bezkarnie" wymieniac
>> miedzy soba?
>>
>> Agnieszka
>>
>> wiem, że sodę powinno dodawać się do ciemnych ciast, ale zapomniałam
>dlaczego. chyba nie robi się zakalec, ale głowy nie dam
>ela
>
z soda ciasta nieswieze sa jak swieze, bo nie schna przesadnie
od razu a raczej wilgotnieja...w ogole nie wiem dlaczego...poza
tym po proszku mojej Mamie sie zawsze odbijalo a po sodzie
(znaczy ciasta z) wrecz odworotnie
jest tu jakis fachman od tego?
Trys, pierzasty aniol
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|