Data: 2012-02-18 16:57:48
Temat: Re: Solianka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 18 Feb 2012 17:35:00 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1x9lert0m0zfg$.1lvsf353xnxva.dlg@40tude.net...
>> http://kuchniaagaty.blogspot.com/2012/02/solianka-wy
jatkowa-rosyjska-zupa.html
>> Inne:
>> http://www.google.pl/search?sclient=psy-ab&hl=pl&sit
e=&source=hp&q=solianka&btnG=Szukaj&pbx=1
>> Koniecznie do zrobienia w najbliższym czasie. W sam raz na zimowy czas.
>>
>>
>> --
>>
>> XL
> Ech, Boże, widzisz i nie grzmisz...
> Solianka na dorszu!!!!!
Bo?
> Ludzie, wy już wstydu nie macie! Soliankę rybną robi
> się na chwastach rybnych, drobnicy i wkłada uczciwe kawałki jesiotra! Albo
> uchy ( nie wiem co to za ryba
Ucha to nazwa gęstej esensjonalnej zupy z ryb słodkowodnych :-D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ucha
> cos podobnego do sandacza,
J.w. :-D
> za Listwianką nad
> Bajkałem taką się spożywa)
>
> Natomiast zwykłą soliankę na kościach to się robi metodą "nawinie".
Dorsz też się czasem nawinie 3333-)
--
XL
|