Data: 2006-03-24 16:45:46
Temat: Re: Sos Mornay
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "notujaca" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:C049D4E8.2E8B%notujaca@gazeta.pl...
> Mornay zazwyczaj te żółtka się pojawiały. Ale taki jak opisałeś powinien
> wyjść pyszny :-)
Najwazniejsza jest intuicja /kucharska/
pozdr
maf
ps.
oftopicznie, dopisze do tego watku, zeby nie zaczynac nowego.Ksiazka ktora
sie posluguje /mam takze wiele innych/ to "Leksykon sztuki kulinarnej"
wydany z 30 lat temu / nie ma daty hehe/. Praktycznie jest tam wszystko.
Napisal ja gosciu Maciej E Halabinski, ktory , jak pisze spedzil "wiele lat"
nad sztuka kulinarna, studiow opartych na licznych lekturach pism fachowych
w roznych jezykach.......Materialy do tej ksiazki zbieral kilkanascie lat."
Tak sobie sprawdzam hasla, /ksiazka wydana w latach 70 ubieglego wieku/
susi- jap sushi; wszystko jest. Hamburger - skad sie wziala nazwa, tez jest.
|