Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos silnie czosnkowy Re: Sos silnie czosnkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sos silnie czosnkowy

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "MarekF" <m...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <juisp0$p3p$1@usenet.news.interia.pl>
In-Reply-To: <juisp0$p3p$1@usenet.news.interia.pl>
Subject: Re: Sos silnie czosnkowy
Date: Mon, 23 Jul 2012 20:25:18 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16386
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16386
Lines: 29
Message-ID: <500d9779$0$1218$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.23.160.138
X-Trace: 1343068025 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1218 83.23.160.138:50036
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347436
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Ed" <e...@i...pl> napisał w wiadomości
news:juisp0$p3p$1@usenet.news.interia.pl...
> Poszukuję przepisu na sos silnie czosnkowy do grilla.
> Ale naprawdę silnie czosnkowy.
> Czy ktoś posiada taki?
Przepis od Jarka
"Niebo czosnkowo kremowe"
3 glowki czosnku
majonez 100g
smietana 36% - 150g
sok z cytryny - 50g
wodka - 50g
ocet balsamiczny bialy - 30g
przyprawy -sol pieprz cukier itp
Czosnek obrać ze skórki, przecisnać przez praskę. Dodać szczyptę cukru, 2
szczypty soli,szczyptę kwasku cytrynowego i wymieszać.Pozostawić na 1
godzinę. Dodać wódkę i sok z cytryny i znowu pozostawić na godzinę.
Wymieszać majonez ze œsmietana ,dodać łyżeczkę pieprzu swieżo mielonego i
pół łyżeczki ostrej papryki oraz szczyptę majeranku. Dodać ocet biały
balsamiczny( lub winny 6%). Wymieszać z czosnkiem na kremowa masę( jak jest
za gęsta to rozcięczyć białym wytrawnym winem, gęstosć powinna być jak
œsmietanka).Odstawić do lodówki na 24 godz. Podawać prawie ze
wszystkim(zimne wędliny, jajka gotowane, galarety,pizza i kaczka na zimno,
oraz nóżki). Sos jest tak dobry ze nie ma daty ważnosci-zjesz go szybciej
niz myslisz!
Pozdr
MarekF

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.07 Ed
24.07 Michał
24.07 medea
24.07 Ed
24.07 Justyna Vicky S.
24.07 Ikselka
24.07 Ikselka
24.07 medea
24.07 medea
25.07 lemonka
25.07 Ikselka
26.07 Ed
13.08 Kinga
14.08 Ed
14.08 Stefan
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?