Data: 2010-04-07 21:06:12
Temat: Re: Spagetti z mięsem (by cbnet)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 7 Apr 2010 22:00:29 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>> Czosnek na rozgrzanej oliwie (oleju) lubi się przypalić i zepsuć smak
>>> całej potrawy. Lepiej go dodać razem z pomidorami.
>>
>> Ignorantka.
>
> Ona ma rację.
> Czosnek ,w wysokiej temperatuże potrafi zgożknieć.
> Dlatego bezpiecznie i smacznie jest dodawać czosnek na samym końcu.
Nieprawda, czosnek podsmaża się na złoto i dokładnie wtedy wrzuca pomidory.
Tylko ignoranci go duszą równocześnie z pomidorami, a to nie wszystko
jedno. Smak podsmażonego na złoto czosnku jest PODSTAWĄ dobrze wykonanego
dania. Ale rozumiem, że nie każdy potrafi uchwycić moment zezłocenia
czosnku, do tego trzeba mieć po prostu to "coś". Podobnie ignoranci nie
potrafią podsmażyć na oliwie papryki w proszku dla wydobycia koloru i przy
tym jej nie skarmelizować... To samo, co z czosnkiem - smak papryki
posdsmazonej chwilę w tłuszczu jest niesamowity. No ale po co, przecież
można wrzucić wzystko hurtem do duszonki niczym na bigos. Istna profanacja.
|