Data: 2010-04-07 23:34:18
Temat: Re: Spagetti z mięsem (by cbnet)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 7 Apr 2010 23:06:12 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 7 Apr 2010 22:00:29 +0200, Stokrotka napisał(a):
>
>>>> Czosnek na rozgrzanej oliwie (oleju) lubi się przypalić i zepsuć smak
>>>> całej potrawy. Lepiej go dodać razem z pomidorami.
>>>
>>> Ignorantka.
>>
>> Ona ma rację.
>> Czosnek ,w wysokiej temperatuże potrafi zgożknieć.
>> Dlatego bezpiecznie i smacznie jest dodawać czosnek na samym końcu.
>
> Nieprawda, czosnek podsmaża się na złoto i dokładnie wtedy wrzuca pomidory.
> Tylko ignoranci go duszą równocześnie z pomidorami, a to nie wszystko
> jedno. Smak
i aromat
> podsmażonego na złoto czosnku jest PODSTAWĄ dobrze wykonanego
> dania. Ale rozumiem, że nie każdy potrafi uchwycić moment zezłocenia
> czosnku, do tego trzeba mieć po prostu to "coś". Podobnie ignoranci nie
> potrafią podsmażyć na oliwie papryki w proszku dla wydobycia koloru i przy
> tym jej nie skarmelizować... To samo, co z czosnkiem - smak papryki
> posdsmazonej chwilę w tłuszczu jest niesamowity. No ale po co, przecież
> można wrzucić wzystko hurtem do duszonki niczym na bigos. Istna profanacja.
j.w.
|