Data: 2014-04-17 11:15:43
Temat: Re: Stolnica czy blat marmurowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 17 Apr 2014 02:06:02 -0700 (PDT), Zbyszek Zarzycki napisał(a):
> Wyrobienie ciasta jest wygodniejsze na kamieniu, mniej się kleji, łatwiej się
czyści etc.
Tak.
> Kamień jednak dyskwalifikuje krojenie. Żaden nóż, nawet Kyocera, nie wytrzymuje
długo.
Na drewnianej stolnicy krojenie też odpada - bo powstają zacięcia, które
zwiększają przyczepność drewna tym samym dyskwalifikując stolnicę.
Ciasto na faworki kroję po rozwałkowaniu wprost na blacie radełkiem, kółka
na pierogi wykrawam plastikową foremką, a podsuszone paski ciasta na
makaron kroję na drewnianej desce.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|