Data: 2012-01-04 00:19:22
Temat: Re: Świąteczne kuchenne wzloty i upadki
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu środa, 28 grudnia 2011, 20:13:20 UTC+1 użytkownik medea napisał:
> [...]
> To tyle z ciekawostek, reszta w normie.
A jak Ci się udała ta rolada mięsna?
> A jak u Was?
W tym roku minimum.
Ale, zainspirowana Twoimi pytaniami o folię do rolady, poszłam i kupiłam
2 piersi kurzęce. Zmieliłam je i przyprawiłam (dodałam też 2 łyżki kaszy
manny) i rozłożyłam w płaski kwadrat na przeciętym rękawie do smażenia.
Na to plasterki twardego sera oraz warstwę rozdrobnionej ugotowanej marchewki
zmieszanej z serem topionym. I położyłam też warstwę posiekanej pietruszki - również
wymieszaną z serkiem topionym. I na to wszystko rząd jajek ugotowanych na twardo.
Całość zwinęłam, zrobiłam "cukierek" i na 2 godziny do gotującej wody.
Wyszło apetyczne i pyszne.
W ten sam sposób ugotowałam też schab ze śliwką.
No i barszcz mi się dobrze zakisił.
A smażone karpie jadłam jeszcze przez tydzień.
--
Pozdrawiam noworocznie:)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|