Data: 2000-04-12 01:20:30
Temat: Re: TATAR!
Od: l...@N...ZNOSZE.SPAMU.ii.uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
Pokaż wszystkie nagłówki
"jacek wilczek" <j...@z...pl> wrote:
>> Poledwice zaraz po skreceniu natychmiast pocukrzyc (1 lyzeczka od herbaty
>
>ja jestem kanserwatystą polędwica na tatar nie może byś mielona, musi być
>siekana
>tasaczek i hajda na polędwicę
>
Hmmm. Ja osobiscie mam doswiadczenie i tak i tak i szczerze mowiac to mnie
nie robi wiekszej roznicy czy tatar jest siekany czy mielony. Znaczenie dla
mnie ma to jakie sa do tatara dodatki lub raczej jakich nie ma.
Sam uwielbiam tatara i mimo sporego ryzyka zlapania czegos przykrego jem go
kiedy tylko moge.
Na wszelakich bankietach i spotkaniach jak podaja tatara to jest zwykle
mielony i takiego jadam najczesciej. Tak tez czesto kiedys robiono w moim
domu. Sam jak mam czas to robie tatara w malakserze i wowczas go siekam na
przyslowiowa miazge. Jest wowczas taki delikatniejszy i jakoby sie
rozplywal w ustach. Nie powiem zeby to bylo zle. Ale w takim mielonym tez
jest cos interesujacego i dletego nie moge powiedziec ktory jest lepszy. Sa
inne 0 to prawda ale oba ok.
Pozdrawiam.
Lechu
--
Leszek(Lechu) Marmon
E-Mail: l...@N...ZNOSZE.SPAMU.ii.uj.edu.pl
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ _ __/|
| | / _ \/ __| '_ \| | | | \'+.0|
| |__| __/ (__| | | | |_| | =(_^_)=
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| U
|