Data: 2014-02-08 17:13:13
Temat: Re: Tastes like chicken... - czym doprawić rzeczy "na parze"? :(
Od: Yarael Poof <m...@p...onet.usunto.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-02-08 16:22, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 08 Feb 2014 15:04:21 +0100, Yarael Poof napisał(a):
>
>> A tu mówimy o
>> mięsię mniej lub bardzie gotowanym i to bez soli zasadniczo. Dlatego
>> myślałem, żeby go to najpierw w czymś parę dni potrzymać i potem dopiero
>> gotować (w nastrzyk nie będę się bawił, co najwyżej ponakłuwam.
>
> Nie musisz nawet nakłuwać - wystarczy grubo zemleć i dodać łyżeczkę
> żelatyny, przyprawy, nieco soli peklowej (ale jednak), napełnić szynkowar
> (stosując woreczki), przetrzymać w lodówce około godziny i gotować.
>
OK, ale wracamy do głównego pytania. JAKIE przyprawy? :)
Co byś zaproponowała do kurczaka/indyka. Zasadniczo do mięsa bez smaku
niby pasuje wszystko, ale powiedzmy, co polecacie? :)
Maciek
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
|