Data: 2016-09-06 14:57:55
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Trybun <C...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-08-21 o 22:41, Animka pisze:
> W dniu 2016-08-21 o 11:09, Trybun pisze:
>> W dniu 2016-07-21 o 11:23, s...@g...com pisze:
>>> Próbował ktoś? Ma to sens?
>>
>>
>> Próbowałem chyba ze wszystkiego, i jak dla mnie to żaden nie ma
>> sensu. Raczej śmierć głodowa niż zażerane się ze smakiem surowym
>> mięsem z czegokolwiek ono by nie było.
>>
> Ja lubię mięso wołowe (ale świeże, tylko ciort wie czy się świeze
> kupiło)na tatar oraz zażeram sie mięsem surowym jak przygotowuję
> zmieloną na potrzeby kotletów mielonych łopatkę. Dodaję pieprz i sól,
> pokrojoną drobniutko cebulkę i jajko.Tak sobie wyrabiam i próbuję,
> czyli wyżeram. Trochę się boję, czy jakiś tasiemiec się do mnie nie
> przyplącze, ale może jak coś bylo to się zmieliło :-D
>
Jak dla mnie, pomijając już to że smak mięsa wołowego zupełnie mi nie
leży, to ogólnie w surowym mięsie nie wyczuwam jakichś dużych walorów
smakowych. Dobrej jakości mięso najlepiej dobrze przypiec i wtedy jest
najlepsze. Oczywiście dodając tylko pieprz i sól.
|