Data: 2016-09-11 08:26:01
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Trybun <C...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-09 o 23:31, Animka pisze:
>
>>>>
>>> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
>>> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
>>> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
>>> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>>>
>>
>> No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
>> bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
>> zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
>> perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w
>> sklepie, na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
>>
> Perliczkę jadlam nd obiado-kolacji w restauracji. Bardzo mi
> smakowala,byla chyba pieczona, ale mała porcja była.
>
Rosół z niej też niczego sobie.
|