Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tiramisu-jaka śmietana? Re: Tiramisu-jaka śmietana?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Tiramisu-jaka śmietana?

« poprzedni post
Data: 2003-10-20 20:36:16
Temat: Re: Tiramisu-jaka śmietana?
Od: "winnie" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


Użytkownik "Milena" <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1061.0000006c.3f91052f@newsgate.onet.pl...
> Witam,
> mam krótkie pytanie dot. tego, co w tytule. Jakiej śmietany używacie do
tego
> deseru: to ma być ubita kremówka dodana do serka i reszty skadników, czy
coś
> inszego? Będę wdzięczna za podpowiedź. Chciałam zrobić mężowi na imieninki
> takie słodkie co nieco. Pozdrawiam.
>
> Milena
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

No to ja powiem, że robię według tego przepisu i dodaje kremówkę ze szklanej
butelki, z blaszanym kapslem :) I mam grono fanów tego wyrobu. Niestety jest
po angielsku, może nie sprawi to problemu :)

Pozdrawiam
Winnie

2/3 cup Sugar
1/4 cup Water
4 lg Egg yolks
1/2 tsp Vanilla
9 oz Marscapone
4 To 6 Tbsp dark rum, or to
-taste
1 cup Heavy cream
12 Biscotti di savoiardi
-(Italian ladyfingers)
1/3 cup Espresso coffee
3 oz Dark sweet chocolate,
-grated

In a small saucepan, combine the sugar and water and bring to a boil,
stirring, over medium heat. Continue to boil, brushing down the sides of
the pan with a brush dipped in cold water, until it reaches the soft- ball
stage, or a candy thermometer registers 240 deg.F. In a bowl, using an
electric mixer, beat the yolks until they are combined, then add the sugar
syrup in a stream. Beat until cool. Beat in the vanilla.In a bowl, whisk
the marscapone and rum until smooth. In another bowl, beat the heavy cream
until it holds soft peaks. Combine the egg mixture with the marscapone.
Fold in the heavy cream. Line a 6-cup serving dish with the biscotti and
drizzle the espresso over them. Spoon in the marscapone mixture, smoothing
the top, and chill, covered with plastic wrap, for at least 3 hours or
overnight. Before serving, sprinkle the top with the grated chocolate.



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.10 Agata Solon
21.10 Agata Solon
22.10
22.10 Mariusz \(Maniek\) Milobedzki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?