Data: 2003-10-20 20:36:16
Temat: Re: Tiramisu-jaka śmietana?
Od: "winnie" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Milena" <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1061.0000006c.3f91052f@newsgate.onet.pl...
> Witam,
> mam krótkie pytanie dot. tego, co w tytule. Jakiej śmietany używacie do
tego
> deseru: to ma być ubita kremówka dodana do serka i reszty skadników, czy
coś
> inszego? Będę wdzięczna za podpowiedź. Chciałam zrobić mężowi na imieninki
> takie słodkie co nieco. Pozdrawiam.
>
> Milena
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
No to ja powiem, że robię według tego przepisu i dodaje kremówkę ze szklanej
butelki, z blaszanym kapslem :) I mam grono fanów tego wyrobu. Niestety jest
po angielsku, może nie sprawi to problemu :)
Pozdrawiam
Winnie
2/3 cup Sugar
1/4 cup Water
4 lg Egg yolks
1/2 tsp Vanilla
9 oz Marscapone
4 To 6 Tbsp dark rum, or to
-taste
1 cup Heavy cream
12 Biscotti di savoiardi
-(Italian ladyfingers)
1/3 cup Espresso coffee
3 oz Dark sweet chocolate,
-grated
In a small saucepan, combine the sugar and water and bring to a boil,
stirring, over medium heat. Continue to boil, brushing down the sides of
the pan with a brush dipped in cold water, until it reaches the soft- ball
stage, or a candy thermometer registers 240 deg.F. In a bowl, using an
electric mixer, beat the yolks until they are combined, then add the sugar
syrup in a stream. Beat until cool. Beat in the vanilla.In a bowl, whisk
the marscapone and rum until smooth. In another bowl, beat the heavy cream
until it holds soft peaks. Combine the egg mixture with the marscapone.
Fold in the heavy cream. Line a 6-cup serving dish with the biscotti and
drizzle the espresso over them. Spoon in the marscapone mixture, smoothing
the top, and chill, covered with plastic wrap, for at least 3 hours or
overnight. Before serving, sprinkle the top with the grated chocolate.
|