Data: 2013-04-26 11:48:04
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 26 Apr 2013 09:59:19 +0200, Radek K. napisał(a):
> W dniu 2013-04-25 23:36, Ikselka pisze:
>> Tort bezowy, tort Dacquoise - jak zwał tak zwał, ale czy można go
>> przechować do następnego dnia? Czy beza nie zmięknie?
>>
>
> http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2009/12/tort-h
iszpanski.html
>
> Pierwszy akapit.
>
> Chciałem napisać, ze marne szanse ale teraz nie wiem. Moja matka robi
> czasami tort bezowy, ale z masą na bazie masła a nie bitej śmietany i
> przechowuje się bez problemów kilka dni.
>
> Pozdrawiam.
Dzięki. Wyczytałam też, że jeśli się bezę cieniutko "pomaluje" roztopioną
czekoladą (ja tu widzę raczej białą), to taka warstwa zabezpiecza ją przed
nawilgnięciem od nadzienia.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|