Data: 2013-04-29 22:13:54
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 28 Apr 2013 23:47:27 +0200, Ikselka napisał(a):
> Troszkę zmiękła, ale wyszło to tylko całosci na korzyść - chmurka bezowa
> rozpływająca się w ustach wraz z waniliowym śmietanowym nadzieniem z
> mielonymi migdałami i wisienkami z nalewki - wisienki dały mocny alkoholowy
> akcent, pyszne zestawienie.
> Tort już zjedzony. Poezja zmaku i konsystencji. Warto było.
...aż tak warto, że na życzenie męża właśnie przystępuję do robienia
drugiego tortu, tyle że mniejszego. MŚK niezapokojony, bo goście zjedli
cały tort ze smakiem, a on sam jako jubilat nie mógł przecież dopuścić,
żeby tortu brakło dla gosci - więc teraz będzie miał cały dla siebie :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|