Data: 2013-04-30 23:23:21
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 30 Apr 2013 21:15:12 GMT, tomjas napisał(a):
> On Tue, 30 Apr 2013 23:03:12 +0200, Ikselka wrote:
>> Dnia 30 Apr 2013 20:42:20 GMT, tomjas napisał(a):
>>
>>> On Tue, 30 Apr 2013 02:43:41 +0200, Ikselka wrote:
>>>> 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) Bakalland - niecała, jakieś 4 czubate
>>>
>>> Wow! To jednak kucharze na grupie używają gotowców?:) Nie ma tu
>>> złośliwości - raczej chęć pochwalenia się jak jakieś 20 lat temu robiłem
>>> kajmaki, to gotowałem zwykłe mleko (wtedy miałem za darmo prosto od krowy)
>>> z cukrem jakies 2 godz. I trzeba było co rusz mieszać, a pod koniec non
>>> stop, żeby się nie przypaliło. To była robota:)
>>
>> Ja bym to robiła w piekarniku, tak jak robię powidła.
>
> Ale to trzeba mieć odpowiednie garnki - w czasach studenckich byłem pod
> tym względem mocno ograniczony.
>
>> Niektórzy gotują mleko w puszce - ale gotowanie bomby to nie dla mnie :-)
>
> A ja gotuję. Wychodzi ok. Mnie jeszcze nie wybuchła:)
To nie znaczy, że nie wybuchnie. A czytałam w necie o przypadkach wybuchu -
remont kuchni to minimum.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|