Data: 2013-04-30 23:15:12
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 30 Apr 2013 23:03:12 +0200, Ikselka wrote:
> Dnia 30 Apr 2013 20:42:20 GMT, tomjas napisał(a):
>
>> On Tue, 30 Apr 2013 02:43:41 +0200, Ikselka wrote:
>>> 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) Bakalland - niecała, jakieś 4 czubate
>>
>> Wow! To jednak kucharze na grupie używają gotowców?:) Nie ma tu
>> złośliwości - raczej chęć pochwalenia się jak jakieś 20 lat temu robiłem
>> kajmaki, to gotowałem zwykłe mleko (wtedy miałem za darmo prosto od krowy)
>> z cukrem jakies 2 godz. I trzeba było co rusz mieszać, a pod koniec non
>> stop, żeby się nie przypaliło. To była robota:)
>
> Ja bym to robiła w piekarniku, tak jak robię powidła.
Ale to trzeba mieć odpowiednie garnki - w czasach studenckich byłem pod
tym względem mocno ograniczony.
> Niektórzy gotują mleko w puszce - ale gotowanie bomby to nie dla mnie :-)
A ja gotuję. Wychodzi ok. Mnie jeszcze nie wybuchła:)
|