Data: 2013-04-30 23:03:12
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 30 Apr 2013 20:42:20 GMT, tomjas napisał(a):
> On Tue, 30 Apr 2013 02:43:41 +0200, Ikselka wrote:
>> 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) Bakalland - niecała, jakieś 4 czubate
>
> Wow! To jednak kucharze na grupie używają gotowców?:) Nie ma tu
> złośliwości - raczej chęć pochwalenia się jak jakieś 20 lat temu robiłem
> kajmaki, to gotowałem zwykłe mleko (wtedy miałem za darmo prosto od krowy)
> z cukrem jakies 2 godz. I trzeba było co rusz mieszać, a pod koniec non
> stop, żeby się nie przypaliło. To była robota:)
Ja bym to robiła w piekarniku, tak jak robię powidła.
Niektórzy gotują mleko w puszce - ale gotowanie bomby to nie dla mnie :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|