Data: 2013-04-29 22:27:08
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-29 22:13, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 28 Apr 2013 23:47:27 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Troszkę zmiękła, ale wyszło to tylko całosci na korzyść - chmurka bezowa
>> rozpływająca się w ustach wraz z waniliowym śmietanowym nadzieniem z
>> mielonymi migdałami i wisienkami z nalewki - wisienki dały mocny alkoholowy
>> akcent, pyszne zestawienie.
>> Tort już zjedzony. Poezja zmaku i konsystencji. Warto było.
>
> ...aż tak warto, że na życzenie męża właśnie przystępuję do robienia
> drugiego tortu, tyle że mniejszego. MŚK niezapokojony, bo goście zjedli
> cały tort ze smakiem, a on sam jako jubilat nie mógł przecież dopuścić,
> żeby tortu brakło dla gosci - więc teraz będzie miał cały dla siebie :-)
A ja kupiłam w Grycanie, był pyszny i się nie nazasuwałam tylko
rozsiadlam się wygodnie na fotelu.
--
animka
|