Data: 2013-04-29 23:16:19
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 28 Apr 2013 23:47:27 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 25 Apr 2013 23:36:02 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Tort bezowy, tort Dacquoise - jak zwał tak zwał, ale czy można go
>> przechować do następnego dnia? Czy beza nie zmięknie?
>
> Troszkę zmiękła, ale wyszło to tylko całosci na korzyść - chmurka bezowa
> rozpływająca się w ustach wraz z waniliowym śmietanowym nadzieniem z
> mielonymi migdałami i wisienkami z nalewki - wisienki dały mocny alkoholowy
> akcent, pyszne zestawienie.
> Tort już zjedzony. Poezja zmaku i konsystencji. Warto było.
>
A wg jakiego przepisu robiłaś? Wg Anai czy jakiegoś innego?
Zastanawiam się nad tego typu tortem urodzinowym dla Męża...
--
Pozdrawiam,
M.
|