Data: 2002-12-12 12:12:37
Temat: Re: Uszka do barszczu !
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krystyna Chiger:
>>Jak juz o uszkach, to zastanawialem sie czy mozna bez
>>popsucia smaku, a dla oszczednosci, uzyc do farszu
>>pieczarki zmieszane z borowikami. Chcialbym uzyskac
>>smak borowikow przy cenie pieczarek. :-}}} (bardzo
>>glosny smiech...)
>>Robiliscie moze cos takiego? (niekoniecznie do uszek)
>
>
> Robie sałatke grzybowa, w ktorej sa pieczarki, boczniaki
> i suszone borowiki. Pachnie rzeczywiście lasem, chociaz borowikow
> jest w niej najmniej. Ale to pewnie zasluga sosu robionego z
> wody z moczenia grzybow. Nie bardzo sobie wyobrazam, jak
> osiagnac ten efekt w nadzieniu.
Dodawać po trochu w czasie smażenia pieczarek. Tak robiłem kiedyś moją
chińszczyznę nawinie. Do uszek nie próbowałem, ale spróbować warto.
Waldek
|