Data: 2012-09-26 14:48:24
Temat: Re: Wanilia
Od: Bbjk <b...@g...comspam>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-26 16:11, medea pisze:
>
> Ale w sumie mogę zrobić ten krem do bezowych krążków. Tylko czy nie
> będzie zbyt rzadki, utrzyma się między większymi bezowymi blatami?
Nie, nie utrzyma się, jeśli chcesz tort, to sama bita śmietanka się
utrzyma albo coś zrób w stylu tzw. dakłasa, czyli śmietanka z mascarpone
i karmelem. Albo śmietanka z mascarpone + wariacje, ja np. lubię
połączenie bezy z kawą. Jeśli to dla dzieci, to śmietanka na bezie +
owoce zwykle im dobrze wchodzą.
Albo może hiszpan, czyli śmietanka mocno waniliowa z odrobiną żelatyny i
konfiturą na wierzchu, ale to słodyczy zbyt wiele może?
--
B.
|