Data: 2011-06-28 15:16:21
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 28 Jun 2011 12:39:20 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK.
>>>> Panowie wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc
>>>> zaufałam tej opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie
>>>> wolno, bo się cały tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam
>>>> ostrzeżona. Ten "płyn" w słoikach pochodzi z samych wątróbek, to
>>>> właśnie tran wraz z sosem własnym. Pół godziny pasteryzacji.
>>>
>>> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
>>> prostu delicje!
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
>>
>> Raczej nie skusiłabym się na tak wyglądające danie.
>
> Na tatara też się nie skusisz, jak sądzę, albo na jajecznicę lub puree z
> grochu czy inne...
I tu się mylisz. Te wątróbki po prostu wygladają, jakby już były używane.
Nic na to nie poradzę, że wyglądają, jak wygladają.
> Ale moi goście się skusili - 5 minut i półmisek był
> pusty, przy ogólnych ochach i achach 3-)
A co mieli zrobić, kurtuazja wymaga zachwytów ;-P
J.
|