Data: 2011-06-28 13:37:29
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 28 Jun 2011 12:39:20 +0200, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK. Panowie
>>> wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc zaufałam tej
>>> opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie wolno, bo się
>>> cały tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam ostrzeżona. Ten "płyn" w
>>> słoikach pochodzi z samych wątróbek, to właśnie tran wraz z sosem
>>> własnym. Pół godziny pasteryzacji.
>>
>> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
>> prostu delicje!
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
>
> Raczej nie skusiłabym się na tak wyglądające danie.
Na tatara też się nie skusisz, jak sądzę, albo na jajecznicę lub puree z
grochu czy inne... Ale moi goście się skusili - 5 minut i półmisek był
pusty, przy ogólnych ochach i achach 3-)
--
XL
Prawda o GMO:
http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91628,9569172
,GMO___lobbing__wiara_i_polityczna_wola.html#ixzz1Pr
YQPpgy
|