Data: 2011-06-28 10:39:20
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK. Panowie
>> wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc zaufałam tej
>> opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie wolno, bo się
>> cały tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam ostrzeżona. Ten "płyn" w
>> słoikach pochodzi z samych wątróbek, to właśnie tran wraz z sosem
>> własnym. Pół godziny pasteryzacji.
>
> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
> prostu delicje!
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
Raczej nie skusiłabym się na tak wyglądające danie.
J.
|