Data: 2011-06-27 22:39:37
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK. Panowie
> wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc zaufałam tej
> opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie wolno, bo się cały
> tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam ostrzeżona. Ten "płyn" w
> słoikach pochodzi z samych wątróbek, to właśnie tran wraz z sosem własnym.
> Pół godziny pasteryzacji.
Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
prostu delicje!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
--
XL
Prawda o GMO:
http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91628,9569172
,GMO___lobbing__wiara_i_polityczna_wola.html#ixzz1Pr
YQPpgy
|