Data: 2009-12-10 18:21:41
Temat: Re: Wędzenie.
Od: Jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2009-12-09 19:16, XL pisze:
>
>> Tak ogólnie to chyba każda ryba (poza jesiotrem i węgorzem no i może
>> łososiem) smażona jest smaczniejsza .
>>
> Ostatnio przeważnie piekę ryby - w folii, uprzednio wymoczone w mleku,
> posmarowane olejem, wewnątrz masło i pietruszka, godzina w piekarniku. To
> jest coś wspaniałego.
>
Też od czasu do czasu tak przyrządzam. Ale jednak bardziej preferuję
ryby smażone, takie z przypieczoną chrupiącą skórką. Np. lina tylko
dobrze myję nie oczyszczając go z łusek. Podczas smażenia łuski się
rozpuszczają w gorącym tłuszczu dając apetyczną chrupką skórkę.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|