Data: 2010-10-20 08:45:52
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Maciej Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dariusz K. Ładziak" wrote:
>> O toto mi chodzilo, tylko... 3-4 godzin? Toc ze szpondra trociny zostana...
>> a co to to "oczko" ?
>
> Widać Ikselkowe "powoli" oznacza tzw. "zimne gotowanie" czyli zagotować,
> odstawić i trzymać w temperaturze rzędu 90 stopni bez wrzenia. Ponoć
> znakomite efekty daje choć to zabawa dla cierpliwych - czasy gotowania
> mięsa wychodzą właśnie takie.
No przecież właśnie tak się rosół gotuje. 3-4 godziny na małym ogniu to
minimum.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|