Data: 2010-10-20 08:47:34
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Maciej Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 20 Oct 2010 00:29:29 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
>> Użytkownik Panslavista napisał:
>>> "Misiek"<p...@o...pl> wrote in message
>>> news:4cbd79c9$0$27046$65785112@news.neostrada.pl...
>>>
>>>> Zgoda na ta nazwe - befsztyk tatarski to potrawa przygotowywana z
>>>> surowego miesa (poledwicy) i takoz podawana i spozywana.
>>>
>>> Befsztyk i tatar powinny być ze struganego mięsa.
>>
>> Befsztyk w ogóle nie powinien być z mięsa rozdrabnianego. Befsztyka nie
>> należy nawet młotkiem rozbijać - rozgniata się go ręką!
>
> P. się pomyliło z rumsztykiem chyba.
Chyba nie, przecież mięsa na rumsztyk się nie skrobie, tylko rozbija. Ale
może jest jakaś odmiana skrobana.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|