Data: 2006-09-05 19:19:44
Temat: Re: Wiśniówka a kwas pruski
Od: "Pistacjusz" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Shivman" <s...@e...pl> ha scritto nel messaggio
news:edjv5j$3v8$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
>> Shivman napisał(a):
>> > Ktoś podał jakiś czas temu taki przepis na wiśniówkę jw.
>> > Zasypałem wiśnie z pestkami i cukrem w słoju pod gazą i stały tak w
> słońcu 2
>> > miesiące.
>> Aaa, jak jest napisane zlej, to oczywiscie zlewasz, ale bez wisni;-)
>>
> A to chyba od ciebie mam ten przepis, bo Panslavista mi przypomniał z tą
> pigwą.
> Dobrze by było mieć wiśnie wraz z likierem.
> Takie były kiedyś z Polmosu pakowane w słoiki i były dobre.
> I nie były drylowane.
Pigwa i deren to najlepsze owoce na nalewki.
Pigwa rulez!!!!
Pistacjusz
|