Data: 2016-09-30 15:10:28
Temat: Re: Wreszcie odkryłam sposób na buraczki!
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 29.09.2016 o 00:02, Dariusz K. Ładziak pisze:
>
> Daj spokój świeżym burakom - ty je weź i zakiś! Same, ze szczyptą
> soli, bez nijakich octów (fuj!), cytryn albo kwasków. Barszczyk na
> barszcz(o ile zdołasz przed rodziną, zwłaszcza małoletnią, obronić),
> reszta na potrawkę albo wręcz na surówkę...
Buraki na barszcz zdarza mi się kisić zwykle przed Wigilią, ale używałam
tylko tego soku z buraków, resztę wyrzucałam (o zgrozo!).
W sumie dlaczego by nie zakisić teraz i zużyć całość... Jakie proporcje
soli do wody stosujesz? Łyżkę na litr?
Ewa
|