Data: 2002-09-04 11:41:09
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> nie trzeba - mam dwa przepisy - jeden wloski opisujacy proces
> technologiczny - on to wspomina o podgrzaniu do 85%, zakwaszeniu kwasem
> mlekowym (o ile dobrze rozczytalam),
Cały czas mam wrażenie, że ten naturalny kwas mlekowy pow. 70* traci swoje
właściwości.
[...]
> PS: jak bylo na wakacjach Rycerzu ?
Ufff, lepiej nie wspominać.
Walczyłem i to dzielnie.
Na dwie godz. przed wylotem do Czarnogóry przyszedł telegram, że impreza
odwołana. Biuro "Dromader" nawiedziłem od razu i po ciężkich 2 dniowych
zmaganiach [bo forsy nie mieli] wywalczyłem pobyt na Majorce. Po trzech
dniach pobytu dowiedzieliśmy się, że biuro zbankrutowało.
Wrażeń kulinarnych brak bo to był szwedzki stół, gdzie jak na trzeci dzień
podali to samo to wszyscy bez mała westchnęli. Stół robiony raczej smakowo
pod Niemców. Na mieście z kolei nie było dobrych knajp a te które były to
były poza zasięgiem moich możliwości.
Tyle, że pogoda dopisała aż za bardzo bo przez 2 tyg. bite 40* w cieniu a
w mieście to jeszcze kilkadziesiąt więcej. Walka ze słońcem też była, mimo
filtrów 20 skóra zeszła mi 3 razy.
Ale wyspa piękna i jest co zwiedzać.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
|